7 septembrie 2010

Gilmore Girls


Tocmai am terminat de vizionat ultimul episod din unul din serialele mele preferate: Fetele Gilmore. Imi amintesc prima data cand am dat de el. Cred ca eram in vacanta de vara si nu cred ca intrasem inca in clasa a noua. Cum nu aveam pe atunci calculator, singura sursa de informare era televizorul, asa ca oscilam intre Mtv ( tin minte ca asteptam sa vad un videoclip care in ultimele doua zile fusese difuzat la aceasi ora, astfel incat aveam impresia ca si in zilele urmatoare va fi la fel ) si celelalte canale ( in principal posturile de desene animate :D ). Am dat intamplator pe Pro tv unde am vazut o actrita care mi s-a parut foarte frumoasa, iar dialogul amuzant pe care l-am urmarit ulterior m-a convins ca actrita asta le are pe toate ( si frumusete si carisma ) si am abandonat Mtv-ul in favoarea acestui film/serial...inca nu stiam ce era. Din acea zi, de fiecare data la ora 13 eram in fata televizorului nerabdatoare de a urmari alte aventuri ale acestor fete care mi se parea ca aveau viata perfecta. Din pacate, nu mai stiu din ce motive, nu am reusit sa vad multe episoade. Nici macar atunci cand eram in liceu si serialul a fost difuzat pe Acasa nu am reusit sa vad toate episoadele. Tin minte ca mamei nu ii placea absolut deloc serialul si pentru ca la acea vreme aveam un singur televizor, au fost mai probleme pentru mine in incercarea de a o convinge sa ma lase o ora si pe mine sa-l urmaresc. Mi-a parut rau, pentru ca imi placea foarte mult. Nu stiu de ce, poate datorita relatiei mama-fiica, poate pentru intreg conceptul de orasel mic plin de traditii si oameni prietenosi care se cunosc si se ajuta intre ei ori de cate ori este nevoie, poate pentru ca intr-un fel imi imaginam asemanator anii de liceu si ulterior, cei de facultate.
Povestea serialului e simpla: Lorelai Gilmore, o femeie puternica si carismatica, a crescut-o pe fiica ei, Rory Gilmore, singura. Datorita faptului ca a nascut-o la 16 ani, cele doua se afla pe aceeasi lungime de unda, inclusiv in ceea ce priveste mancarea, muzica si chiar hainele. Lorelai o ajuta pe fiica ei sa urmeze cel mai bun liceu pentru a putea ajunge la cea mai buna facultate. Aventurile celor doua pornesc de aici si mai departe nu mai spun nimic pentru a nu strica farmecul serialului.
Am un singur regret: nu imi place in totalitate cum s-a sfarsit. Nu-mi place deloc faptul ca Rory n-a vrut sa combine viata de familie cu cariera. Eu sunt convinsa ca putea. Si eu am fost in locul ei, am vrut sa am si eu o cariera in jurnalism doar ca la mine n-a fost sa fie. Ea a refuzat cererea in casatorie a unui baiat perfect doar pentru ca... nu stiu. Cel putin stim ca Lorelai s-a stabilit in ceea ce priveste viata sentimentala, dar Rory m-a dezamagit.
Ma bucur ca am reusit sa-l vad, chiar daca a trecut atata timp. Per total a fost un serial care m-a ”prins”, mi-a placut foarte mult si pe care il recomand tuturor celor care sunt fani ai umorului, tineretii si acestui spirit :)

Niciun comentariu: