29 august 2009

Pelerinaj in Ardeal si Banat, day five

In ziua a cincea ne-am trezit la Manastirea Ramet. Pentru ca am stat iar in camera cu Loredana, Oana si Mihaela, am stat la povesti pana la o bucata de noapte si nu am reusit sa ne trezim la 4 si sa mergem sa vedem Cheile Rametului :( Mare greseala. Am lasat cateva ore de somn in plus sa-mi rapeasca ocazia de o contempla un nou loc minunat. Cei care au fost ne-au povestit cat de frumos e acel loc, lucru care m-a facut sa regret si mai mult si sa-mi promit ca nu voi mai lasa somnul sa-mi incurce planurile.
Am pornit spre Cetatea de Balta, insa cum aceasta era inchisa pentru renovari, am hotarat sa facem o mica schimbare a traseului si sa mergem la Sibiu. Asa ca am luat-o inspre acest oras. Ajunsi aici, ne-am oprit la Catedrala, am pierdut apoi ceva timp pe la pangar, dupa care am pornit in cautarea unui local in care sa mancam. Am gasit in cele din urma un local dragut unde ne-a servit o tanara foarte amabila. Majoritatea dintre noi am comandat supa de legume si pot sa spun ca am fost pe deplin multumiti. A fost foarte gustoasa. Dupa ce am terminat cu totii de mancat, am pornit spre centru si am urcat intr-un turn de veghe de unde am putut vedea Sibiul in toata splendoarea lui. Am fost si pe Podul Minciunilor. Am aflat ca se numeste asa pentru ca acolo se fac foarte multe declaratii de dragoste :)) Trageti voi concluziile.
Cand ne-am adunat toti am parasit Sibiul ( de la care aveam pretentii mai mari, insa l-am gasit cu mult sub asteptari ) si am pornit inspre Manastirea Sambata de Sus.
La Manastirea Sambata de Sus ne-a primit un parinte foarte bland care ne-a vorbit 45 de minute despre multe lucruri. A vorbit atat de frumos si am tras atatea invataturi, incat a fost mai mare dragul sa-l asculti. De la manastirea respectiva am mai mers pe jos un kilometri sau doi si am ajuns la un izvor descoperit de un parinte. Am stat un pic si acolo dupa care ne-am indreptat spre ultimul loc de cazare.

Niciun comentariu: