29 august 2009

Pelerinaj in Ardeal si Banat, last day :(

Ultima zi din pelerinaj ne-a gasit la o manastire a carei nume l-am uitat :"> Regret, dar pur si simplu nu mi-l mai amintesc. Aceasta manastire a fost destul de izolata de lume, asa ca acolo nu am intalnit multi oameni. Cei care ne-au primit au fost foarte draguti ca ne-au asteptat pana tarziu in noapte cand am ajuns si ca pe deasupra, ne-au oferit si de mancat. Am o singura plangere: locul unde am nimerit sa dormim nu a fost prea placut. Evident era sarac si inca in constructie, dar desi nu sunt pretentioasa, nu prea mi-a placut. Nu mai conteaza insa, am trecut si peste noapte, asa ca dimineata am pornit-o inspre Sighisoara.
Ce pot sa spun...era sa fiu calcata de o masina pe trecerea de pietoni, masina care mergea cu muuulti kilometri la ora si care a claxonat suficient de mult pentru a acoperi injuraturile probabil :D Am fost si la o farmacie sa cumpar o crema pentru alergie ( ma intepase o insecta si mi se umflase mana tare ) si am dat 20 de ron pe ea :-o Ne-am plimbat un pic prin centru, am trecut si pe la Biserica de acolo, apoi am mers la o pizza. Nu am facut noi alegerea cea mai buna, dar cu siguranta ne-au prins bine feliile ramase ulterior in autobuz cand ne-a prins foamea. Oamenii pe care i-am intalnit in Sighisoara mi-au parut atat de plictisiti si in acelasi timp deloc primitori. Sper ca asta sa fie doar impresia mea si sa nu fie adevarat pentru ca am ramas un pic dezamagita de ce am gasit.
Am pornit apoi spre Lacul Rosu. Insa pentru ca era foarte aglomerat pe acolo si nu am gasit nici un loc de parcare, am oprit in Cheile Bicazului. Mirific loc. E pentru a doua oara cand am ajuns aici si mi-a placut foarte mult. E un adevarat spectacol al naturii. Am facut multe poze, am mai stat un pic prin zona si am pornit la drum.
Am trecut prin Roman. Mi-as fi dorit sa vad orasul din autocar, dar am adormit si m-am trezit in Piatra Neamt unde am hotarat sa facem un popas ( desi nu era trecut in program ). Ce am facut noi aici? Ne-am dat cu telescaunul. Am vazut orasul de sus. Am ajuns in varf si acolo ne-am oprit un pic si am admirat privelistea. Ce pot sa mai zic? O noua incantare. Ati vazut pozele doar. O zona superba de munte care nu poate fi descrisa in cuvinte, ci inteleasa cu sufletul prin puterea simtului vederii.
Acesta a fost ultimul popas facut. Ne-am indreptat spre Iasi si cand am ajuns acolo, pelerinajul nostru a luat sfarsit. Am uitat sa mentionez ca pe drumul dinspre Piatra Neamt spre Iasi am dezvaluit ingerasii cui eram, precum si impresii de pe toata durata pelerinajului.
Am avut parte de o noua aventura la final. Autocarul a ajuns cu o ora mai tarziu decat mi-as fi dorit, asa ca am pierdut trenul spre casa si eu nu aveam unde sa dorm. Ma gandeam cu disperare cum va fi sa stau treaza o noapte intreaga in gara, obosita dupa 6 zile de drum. Insa am primit ajutor din partea Anei si a mamei sale care m-au gazduit peste noapte. Mi-au oferit un acoperis, mancare si un pat calduros. Ma bucur enorm ca am cunoscut-o pe Ana, este un inger de fata, insa de mama ei m-am atasat inca din primele 10 secunde. O femeie atat de buna, blanda, calma, intelegatoare si in acelasi timp puternica nu am mai cunoscut. M-a primit cu bratele deschise, de parca as fi fost fata ei si m-a ajutat cu tot ce am avut nevoie. Le multumesc din suflet ca au fost alaturi de mine si ma simt o norocoasa ca am intalnit astfel de persoane.
A doua zi dimineata, Ana m-a condus la gara si am pornit spre Campulung Moldovenesc, my home :)
A fost o experienta grozava. Am cunosct oameni minunati, am vazut locuri deosebite, am aflat multe lucruri si am tras invataturi. A fost cel mai bun lucru facut pe vara aceasta. As vrea sa mai repet experienta, se merita cu adevarat! Sper sa ne fie tuturor cu folos ceea ce am vazut si trait, iar astfel sa devenim mai buni si sa invatam sa fim la fel de linistiti ca locurile frumoase pe care le-am vazut :)

Un comentariu:

Anonim spunea...

pozele sunt superbe...ceea ce ai reusit sa surprinzi in poze...e..mirific...ma bucur ca incerci sa pastrezi doar lucrurile bune din aceasta experienta si... sunt convinsa ca ai mai facut si alte lucruri extraordinare in aceasta vacanta;)